Buurtclub Leefstijl

In de Buurtclub Leefstijl vind je buurtgenoten die op een gezellige manier samen bezig zijn met hun leefstijl.
De meeste clubleden zijn 55+ en werken nog. We weten dat verantwoorde voeding, beweging en ontspanning belangrijke ingrediënten zijn om gezond ouder te worden. Maar weten is anders dan doen.
Door het samen op te pakken, lukt het wel!

Wat doen we ?

We komen tweemaal per maand samen op de dinsdagavond, om 19.30 uur. De ene keer om stil te staan bij gezonde en lekkere voeding. En de andere keer staat een thema geagendeerd over bewegen, sport of ontspanning.
We wisselen op een gezellige manier ervaringen uit, waardoor we elkaar stimuleren en ondersteunen bij het vormgeven –en volhouden- van een gezonde leefstijl.

Waar vindt het plaats ?

In de Stadsdorpskamer Elsrijk, Heemraadschapslaan 96C. Bij mooi weer kunnen we uitwijken naar het Openluchttheater, of naar de Blokhut, De Ruwiellaan 20. Doe mee ! Je kunt aanschuiven, eventueel met een aanmelding via de mail naar clubs@stadsdorpelsrijk.nl

________________________________________________________________________

Aankondiging: De volgende bijeenkomst buurtclub leefstijl is op 18 februari om 19.30 uur!!!
18 februari gaat buurtclub leefstijl verder met het uitdiepen van onderwerpen die te maken hebben met leefstijl. Velen zijn al bekend met het leefstijlroer en welke onderwerpen daarbij horen. We gaan ermee verder!

________________________________________________________________________

4 februari 2020

Buurtclub Leefstijl heeft op 4 februari onder begeleiding van Saskia van Amstelveen Sport deze nieuwe fitness-route gelopen en uitgeprobeerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________

26 januari 2010

Buurtclub leefstijl heeft het komend jaar veel te bieden als  je bewust(er) wilt omgaan met je leefstijl om gezonder oud te worden. De ene bijeenkomst richten we ons op een ‘doe-activiteit’, de andere bijeenkomst op het bespreken van een thema bespreken over wat je wilt aanpakken.

De laatste keer was de bijeenkomst gericht op voeding: de suikerklontjesquiz!
Er zijn 15 vragen gesteld aan de deelnemers en degene die de vraag als eerste goed beantwoordde, kreeg een suikerklontje als beloning. De vragen gingen  over feiten en fabels over suikergebruik., maar ook over hoeveel suikerklontjes er in bepaalde producten zitten. En waar kun je tijdens een ‘een zwak moment’ beter voor  kiezen, chips of zoute popcorn? En als je kiest voor een Snicker, wat dan? Hoe zit het met de keuze tussen een banaan of een wortel?
Wat doet dat met je dosis suikergebruik op die dag? En hoe gezond zijn trouwens die vruchtensapjes, vergeleken met een blikje cola of fanta? Is een bakje cruesli met wat yoghurt op de vroege ochtend wel een gezond ontbijt wat je suikergebruik betreft? Of kun je dan beter kiezen voor de ‘light’ variant? Trouwens, hoeveel klontjes suiker zijn eigenlijk toegestaan volgens de recente richtlijn van de WHO? En wat nuttigen we zoal in het algemeen? De
antwoorden lagen soms voor de hand, maar verrasten ook als ‘feiten’ toch fabels bleken te zijn.
De goede antwoorden vlogen in het rond, dus iedereen werd beloond met suikerklontjes.
Maar er bleek één winnares met de meeste klontjes! Zij kreeg dan ook de hoofdprijs overhandigd: EEUWIGE ROEM van buurtclub leefstijl!

Na de quiz hebben we voor de laatste keer TaiChi geoefend waarbij Henk Janssen een samenvatting gaf van de oefeningen die we de afgelopen drie maanden met hem gedaan hebben. Henk, hartelijk dank voor je stimulerende en inspirerende kennismakingen met TaiChi!

Hartelijke groeten,
Jolanda Peper
________________________________________________________________________

Aankondiging:

10 december om 19.00 uur in de Stadsdorpskamer.

Eerst met Lea Polak en vanaf 19.45 uur met Henk Janssen Tai Chi !!

Met Lea hebben we de vorige keer o.a. stilgestaan bij het formuleren van een leefstijlplan voor onszelf.
We namen ons voor om na te denken over onze doelen die we willen bereiken met een gezonde leefstijl en hoe we (in eerste instantie) voeding en bewegen hierin een plek gaan geven.  In onderstaand boek staan veel voorbeelden die we kunnen gebruiken. Jullie weten dat er 5 exemplaren zijn aangeschaft voor de buurtclub Leefstijl om te lenen.

________________________________________________________________________

12 november 2019

Ondanks dat niet iedereen aanwezig was, toch een goede, prettige en leerzame bijeenkomst gehad met Lea. Antwoorden op vragen, een interessant boek over persoonlijke leefstijlplannen (in bruikleen in Stadsdorpskamer !) Besproken en stil gestaan bij div onderwerpen (uitwisselen van boodschapinfo: welke vegan producten zijn lekker. Ik zal de flap straks fotograferen en digitaal versturen. Kan iedereen van de leefclub meelezen en zal ik de onderwerpen die verder aan bod kwamen, ook noemen.
De Tai Chi was weer leuk, ontspannend leerzaam maar ook pittig. Alle ervaringen zijn welkom!!!

________________________________________________________________________

15 oktober 2019

De bijeenkomst van buurtclub leefstijl op 15 oktober was weer een succes !
Dit keer kwam het thema voeding aan bod.
Onder begeleiding van Lea Polak (Dietetiek) bespraken we verschillende recepten en konden we terecht met allerlei vragen en (di)eet-onzekerheden.
Onderling is er veel informatie uitgewisseld in een gezellige en vertrouwelijke sfeer.
Al met al constateerden we met tevredenheid dat Buurtclub leefstijl een stimulerende rol heeft: we lopen en sporten meer, letten anders en kritischer op wat we eten, gaan weer naar de sportschool, bezoeken het zwembad en oefenen fanatiek mee Nederland in Beweging !

________________________________________________________________________

4 oktober 2019

Buurtclub Leefstijl

Het was fantastisch om mee te maken, de Beweegbox !
Leden van de buurtclub, aangevuld met enkele andere geïnteresseerden, hebben enthousiast meegedaan aan de cognitieve fitness- oefeningen, onder leiding van Saskia van Amstelveen Sport.

Nu moet je niet denken dat dit ‘alleen’ cognitieve inspanning vergt, want we hebben ongemerkt samen veel gelopen, soms gerend, ballen gegooid, veel gebukt en ook: veel gelachen!!!

By the way: leden van de buurtclub leefstijl mogen op kosten van de buurtclub deelnemen aan de jaarlijkse fit-test op zaterdag 19 oktober door Weber Sports !
Goed om te meten hoe fit je bent want onderzoek wijst uit, dat mensen die zich fit voelen, gelukkiger zijn.
En na het meten van de fittest krijg je een bewegingsadvies mee. Interessant voor onze (buurtclub) leefstijl!

 

________________________________________________________________________

 

Dag allen,

De Beweegbox is in zicht !!
De bedoeling is dat we elkaar 3 oktober bij de Beweegbox om 19.00 uur ontmoeten, dan kunnen we eerst bijpraten. En om 19.30 in de Beweegbox beginnen!

Sommigen van ons gingen 17 september met goede voornemens de deur uit: Juliette is dapper gaan lopen, ik ben weer in Health City en het zwembad te vinden en eet koolhydraatarm. Zijn er nog meer van ons die stappen (letterlijk en figuurlijk) hebben genomen wat leefstijl betreft, of die dat in de toekomst samen met iemand anders willen doen?

Is er trouwens interesse bij jullie om op een of andere wijze behaalde resultaten bij te willen houden?
Dan kunnen we daarover van gedachten wisselen.

Saskia is er deze keer bij, Lea niet.
Wel is Lea er de volgende keer want dan staat voeding gepland en gaan we nog een cognitief motorische oefening doen!

Het is nog niet gelukt om een nieuwe flyer te maken,  maar binnenkort zal de buurtclub leefstijl ook beschikken over een mooie flyer/brochure waarin de diverse activiteiten staan die we in de buurtclub kunnen uitproberen. Er staat ons nog veel te wachten op leefstijlgebied! En Tai Chi is vast binnenkort ook weer in zicht.

Ieder geval tot komende donderdag 3 oktober bij de Beweegbox om 19 uur.  De Beweegbox ligt naast de Goudsmithal, Sportlaan 29 Amstelveen. Naast zwembad de Meerkamp.
Neem geïnteresseerden mee voor deze gratis buitenkans!!

Ik hoop dat jullie je er net zo op verheugen als ik.
Hartelijke groet,
Jolanda Peper