Fietsclub

Januari 2019

Beste medefietsers,

Het valt mij niet makkelijk jullie dit bericht te sturen, maar het moet er toch van komen. Omdat het jaar teneinde loopt en het nieuwe jaar gaat beginnen wil ik jullie alvast van mijn beslissing op de hoogte stellen.

Ik heb besloten dat het afgelopen seizoen voor mij het laatste seizoen is geweest als organisator van de fietstochten namens het Stadsdorp Elsrijk.
Met veel plezier heb ik de afgelopen 5 jaar de organisatie en voorbereiding van de tochten op mij genomen. In totaal heb ik 35 fietstochten voorbereid  en met jullie gefietst.
We hebben fietstochten gehouden in alle richtingen, van dichtbij tot ver weg. Indien mogelijk gecombineerd met een bezienswaardigheid. Met afstanden die soms boven de 40 km lagen. Zoveel mogelijk omgeven door groene natuur en zo min mogelijk stoplichten (wat in Amsterdam niet makkelijk was).
Eigenlijk ben ik een beetje uit gefietst en heb niet zoveel inspiratie meer om nog wat nieuws te bedenken.
Bovendien was het aantal deelnemers gaandeweg ook verminderd. De laatste tocht rond de Westeinder hebben we met een groepje van 3 personen gereden. Terwijl voorheen we ook tochten hadden met 15 deelnemers. Dat kan natuurlijk toeval zijn, maar misschien dat iemand met een frisse blik dat weer meer belangstelling wekt.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen omdat ik het leuk vond om te fietsen en er een fietsclub bestond zonder organisator. Zo ben ik er in gerold.
Wat ik nu hoop is dat misschien iemand is uit de groep, alleen of met een vriend(in) die het voortouw wil nemen om de organisatie hiervan op zich te nemen. Ik moet zeggen dat het veel voldoening vooraf gaf om een leuke tocht te organiseren. Bovendien was het fijn om de waardering van de groep te ervaren bij thuiskomst van de tocht. Als enthousiaste fietser zal ook ik deelnemer zijn van eventueel toekomstige tochten.

In ieder wens ik jullie allen fijne kerstdagen en alle goeds en gezondheid voor 2019 toe.
Wij komen elkaar vast nog wel tegen, dus zeggen we maar ‘tot ziens’!

Met hartelijke groet van Mieke

September 2018

Beste medefietser,
Als een van de laatste fietstochten dit seizoen, wil ik jullie uitnodigen voor een tocht rond de Westeinderplassen, een tocht van ongeveer 35 km.
Ook nu weer een late berichtgeving vanwege een plotselinge opleving van de zomer in de komende week.
Om die reden wil ik jullie uitnodigen voor een fietstocht op donderdag 20 september, een mooie dag volgens de voorspellingen.
Start van de tocht: op de brug van de Doorweg (over oude dorp, op weg naar de Kersentuin).
Tijdstip: 10.00 uur
Laten jullie weten of je komt?

Met vriendelijke groet van Mieke
Contactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970

Juli 2018
Hierbij wil ik jullie uitnodigen voor een volgende fietstocht voor de maand juli.
Omdat ik momenteel nogal krap in mijn tijd zit, zou ik een herhaling van de fietstocht naar Weesp willen voorstellen.
De afstand bedraagt ongeveer 35 km in totaal.
De laatste tocht naar Weesp vond plaats in september 2017 en was een beetje regenachtig.
Daar zullen we nu geen last van hebben, hopelijk.
Graag wil ik vertrekken op donderdag 19 juli om 13.30 uur bij de Brandweerkazerne
Willen jullie mij laten weten als je wil meegaan?
Met hartelijke groet en hopelijk tot ziens bij de Brandweer.Contactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970
____________________________________________________________
Juni 2018
Hierbij weer een uitnodiging om een fietstocht te maken op 14 juni.
Dit keer wil ik richting Tuinen van West gaan en met name de biologische Fruittuin van West bezoeken.
Die bevindt zich ter hoogte van Halfweg en is grotendeels bereikbaar langs de Ringvaart. Het is een groengebied waar niet gebouwd mag worden omdat er allerlei pijpleidingen ondergronds zitten richting Schiphol.
Diverse polders zitten in dat gebied, zoals de Osdorper Bovenpolder, de Osdorper Binnenpolder Noord, de Osdorper Binnenpolder Zuid en de Lutkemeerpolder. Er zitten diverse volkstuinparken en vindt er groene stadslandbouw plaats, is het natuur- en recreatiegebied op een oppervlakte van 700 hectare. Het gebied maakt deel uit van de Groene As die natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude verbindt.Ik wil afspreken op donderdag 14 juni om 13.30 uur op de brug bij het spoor van de Kalfjeslaan.

Ik hoor graag van je of je ook komt.Met hartelijke groet van Mieke
____________________________________________________________
Mei 2018
Vanwege het mooie weer zou ik daarvan gebruik willen maken op vrijdag 11 mei.
De weersvoorspelling luidt: droog, wolkenvelden, 17 graden, matige ZO wind, windkracht 3.
Ook nu weer kort dag, maar dat is zo weersafhankelijk.
Ik wil jullie dit keer voor een fietstocht uitnodigen naar Vinkeveen en daar op een terras wat te gebruiken. De afstand zal rond de 35 km zijn.
Dan weer door de polder terug via het pontje over de Amstel bij Nessersluis.
Als jullie kunnen en zin hebben om mee te fietsen hoor ik het graag.
Ik wil voorstellen om op vrijdag 11 mei om 10.00 uur te vertrekken vanuit de Brandweerkazerne
Wij kunnen ons verzamelen op het gras om de fietsers niet te hinderen.
____________________________________________________________
April 2018
Beste fietsers,
Graag wil ik jullie uitnodigen om deel te nemen aan de eerste fietstocht van 2018.
Ik heb een wat langere tocht voor ogen van ongeveer 42 km. Dus wees er op voorbereid dat het een  tocht zal worden die wat meer tijd en energie vraagt.
Datum: donderdag 19 april
Vertrektijd: 13.00 uur
Verzamelpunt: brug Oude Karselaan Amsterdamse BosEinddoel is het Kunstfort in Vijfhuizen. Dat is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Op de weg er naar toe komen we nog een paar andere onderdelen van de Stelling tegen, zoals de batterij aan de Sloterweg en het fort bij Hoofddorp.
Het Kunstfort is groot en biedt tegenwoordig gelegenheid voor kunstenaars om een ruimte te huren. Ook andere ondernemers zijn daar welkom. Er is gelegenheid om wat te gebruiken en we kunnen een kleine wandeling van ongeveer een kwartier maken rondom het fort, wat ook wel aardig is.
Momenteel is er een tentoonstelling in restaurant Het Kunstfort van de Haarlemmermeer en omgeving met luchtfoto’s. De moeite waard om even te bekijken en te herkennen.
Daar houden we de grote stop verzamelen we weer energie voor de terugtocht. Het moet gezegd dat de heentocht (via de Geniedijk) afwisselender zal zijn dan de terugtocht (via de Schipholweg). Maar dan willen we ook weer naar huis en het liefst zo gericht mogelijk.
Ik hoop dat een aantal van jullie deze uitdaging willen aangaan. Ik hoor het graag.Met hartelijke groet van Mieke
____________________________________________________________
26 september 2017
Vanwege het slechte weer in september heeft het even geduurd voordat jullie bericht krijgen over een nieuwe fietstocht.
Nu het er naar uitziet dat het komende week droog zal zijn met een zonnetje, heb ik goede hoop dat het kan doorgaan.
Dit keer gaat de tocht naar Weesp. Kunnen we de ons tracteren op de Weesper moppen. Wij hopen dat jullie er zin in krijgen om weer mee te gaan.
Het was een leuke bezigheid om deze tocht voor te verbeiden. Laat even weten als je denkt mee te willen fietsen.
Vertrekpunt: Brandweerkazerne, Oranjebaan op donderdag 28 september om 10.00 uur.Ik hoop jullie te kunnen begroeten. op bovengenoemde datum en plek.
Hartelijke groet van Mieke____________________________________________________________
14 augustus 2017
Beste medefietsers,
Graag wil ik jullie weer een fietstocht aanbieden in de maand augustus.
De fietstocht zal plaatsvinden op woensdag 16 augustus.
Vertrektijd en plek: 13.30 uur, verzamelen bij de Het Kalfje aan de Kalfjeslaan.
Deze keer een tocht richting IJburg, daar wat drinken en daarna weer richting Amstelveen.
Het zou prettig zijn als je laat weten om met de tocht mee te gaan, zodat we van het aantal op de hoogte zijn.
.

Met hartelijke groet van MiekeContactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970
______________________________________________________________

Fietstocht Stadsdorp Elsrijk

Onze laatste fietstocht in augustus was gebaseerd op de openbare kunstroute die door middel van afbeeldingsborden langs de Amstel door de Stichting Bescherming Amstelland de afgelopen maanden is georganiseerd.

Deze borden geven de plek aan waar buitenplaatsen langs de Amstel hebben gestaan, waardoor je een verhaal krijgt bij de plek. De moeite waard, het doet de historie leven.

Mooi weer en een groep enthousiaste deelnemers maakten het tot een plezierige tocht. Een stop bij zorgboerderij Klarenbeek zorgde voor een prettige stop en sommigen gingen naar huis met nog een paar producten uit eigen hof.

______________________________________________________________

8 augustus 2016

Deze maand heb ik een voorstel om een route te rijden die de afgelopen maanden door Stichting Bescherming Amstelland is georganiseerd onder de naam ‘Verbeelding aan de Amstel’.
Het is een openbare kunstroute langs de oevers aan de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel die historische plekken laat zien en van commentaar voorziet.
Wellicht hebben jullie daar al eerder van gehoord of misschien ook al gefietst, maar het leek mij leuk deze mogelijkheid op de valreep nog te benutten.

Ik dacht de route te starten vanaf de Brandweerkazerne en een paar plekken in Ouderkerk te bezoeken en vervolgens noordwaarts te fietsen met een bezoek de zorgboerderij Klarenbeek waar we in de theetuin kunnen pauzeren. Wij kunnen de Amstel met het pontje oversteken (1 EURO p.p.) en dan opnieuw zuidwaarts gaan om langs die kant van de Amstel nog een plekken te bekijken.

De tocht zal plaatsvinden op vrijdag 26 augustus om 13.30 uur en vertrekpunt zal zijn de Brandweerkazerne.

Als het jullie wat lijkt, stel ik een reactie op prijs. Hopelijk hebben we weer geluk met het weer, zo niet dan volgt rond 12 uur een mail met eventuele afgelasting.

Contactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970

______________________________________________________________

4 juli 2016

Deze maand wil ik jullie uitnodigen voor een fietstocht die naar Amsterdam gaat, waar wij een bezoek zullen brengen aan het Museum Het Schip (Spaarndammerplantsoen 140).
In dit Museum krijg je een idee van de huizen die begin vorige eeuw zijn gebouwd in de Spaarndammerbuurt in de Amsterdamse School-stijl en van de gedachte die er achter zat. Men wilde de arbeidende klasse verheffen door ‘paleizen’ voor hun te bouwen. Architect Michel de Klerk heeft deze buurt ontworpen.
Deze buurt is gebouwd tussen 1914-1921 door de woningbouwcorporatie Eigen Haard.
In dit Museum is de museumjaarkaart van toepassing voor een gratis toegang. Als je die niet hebt, kost de toegang 12,50 EURO.
Het toegangskaartje biedt ook de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen die op ieder heel uur aanvangt.
Ik stel mij voor dat dat misschien wel een leuke aanvulling is op dit bezoek.
Er is een lunchroom waar we wat kunnen gebruiken. Deze zit in de Oostzaanstraat 28, vlakbij Het Schip gelegen.

Datum: vrijdag 22 juli
Vertrektijd: 13.30 uur
Vertrekplaats: bij spoorlijn op de Kalfjeslaan bij Klarenbeek

Als jullie hiervoor voelen, zou ik het prettig vinden een bevestiging te ontvangen.
Wat het weer betreft: bij twijfel of niet doorgaan ontvangen jullie rond 12.00 uur een mail.

Hopelijk zien wij elkaar op de afgesproken plek in goede gezondheid.

Contactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970

______________________________________________________________________

5 mei 2016

Verslag fietstocht 3 mei: een tocht door Amsterdam West

Dit keer zijn we met mooi weer gezegend geweest. De tocht ging naar Amsterdam West.

Wij zijn begonnen met een bezoek aan Huis Te Vraag, een gesloten begraafplaats aan de Rijnsburgerstraat (de voormalige Sloterweg) in Amsterdam.

2016 05 03 fietstocht 01Deze begraafplaats dateert uit 1921 toen de Nederlands Hervormde Kerk hier een begraafplaats opende. Voorheen kende deze plek diverse andere bestemmingen: allereerst een boerenhofstede. Het verhaal  gaat het verhaal dat Keizer Maximiliaan van Oostenrijk in 1489 op pelgrimstocht op weg was naar de Heilige Stede en op deze plek de weg zou hebben gevraagd. Daarna heeft er nog een katoendrukkerij gestaan, een scheepswerf en een cafe.

 

Sinds 1987 wordt de aula bewoond door Leon van der Heijden en zijn vrouw Willemijn die als beheerders en hoveniers van deze begraafplaats op zich hebben genomen. Inmiddels is de verzorging overgedragen aan twee enthousiaste vrouwen, in 1991 aangesteld door stadsdeel Zuid, die in (te) korte tijd de begraafplaats proberen bij te houden.

2016 05 03 fietstocht 02Zij doen dit met veel zorg en inzet en het resultaat mag er zijn, ondanks het feit dat zij het gevoel hebben veel te weinig tijd ter beschikking hebben: 24 uur per week voor een gebied van 2,5 hectare met erg veel begroeiing en bomen. Er zijn honderden buxus-struikjes die bijgehouden moeten worden en ook de bomen vragen hun verzorging. Het is echter heerlijk dwalen op de smalle paadjes.

Vervolgens zijn we doorgegaan en hebben op onze route door Amsterdam-West diverse kunstwerken bezocht en bekeken.

Bv aan de Plesmanlaan een kunstwerk genaamd: ‘Golf met blauwe drukveer’. Op het Sierplein een herinnering aan de 2de Wereldoorlog ‘De bevrijde Vogel’. Twee schuin geplaatste kunstwerken aan de Corn. Lelylaan. Bij de Comeniusstraat een bronzen paard.

Aan het Dwaze Moedersplein staat een standbeeld dat gewijd is aan de Dwaze Moeders van de Vuile Oorlog in Argentinie, ‘De Verzetsvrouw’.
Tot slot tegenover de Meervaart een glazen kunstwerk gecombineerd met een granieten steenbrok genaamd ‘Senza Parole’.

Het was een mooie en leuke tocht die wij gemaakt hebben met 9 personen in aangename weersomstandigheden.

_____________________________________________________________________

22 april 2016

Inmiddels is de vorige fietstocht al weer ongeveer een maand geleden. Dus weer tijd om een nieuwe te plannen.
Overigens nog een goed bericht over deze tocht, georganiseerd door Hans Noltes: hij is bereid om deze tocht in de maanden mei/juni nog een keer te willen begeleiden.
Dit omdat er bij de vorige keer nogal wat afmeldingen waren en er toch veel belangstelling voor deelname was.
Een precieze datum hiervoor is nog niet bekend, maar zodra die is vastgelegd, worden jullie hiervan op de hoogte gesteld. Omdat hij regelmatig tours begeleidt en daar voorrang aan geeft, kan dat reden zijn dat de datum nog niet valt te melden. Hij zal ons hierover nader informeren.
Omdat ik zelf grotendeels afwezig ben in de maand mei, vind ik het toch leuk om bij goed weer vlak voor vertrek nog een fietstocht te plannen.

Het vaststellen van een datum is uitgekomen op dinsdag 3 mei.
Vertrektijd 10.30 uur vanaf het spoor bij de Kalfjeslaan ter hoogte van ijzerhandel Klarenbeek.

Dat het een dinsdag is geworden heeft te maken met het een bezoek aan het Huis Te Vraag dat van dinsdag t/m vrijdag geopend is. Daar wilde ik met jullie een bezoek aan brengen. Die gelegen vlakbij de Schinkel en is een heel oude begraafplaats met een eigen geschiedenis. Het is een oase van rust vlakbij het hedendaagse verkeer.
Daarna wil ik doorgaan met het volgen van een deel van een Kunstroute door Nieuw West. Wij zullen ongeveer 5 kunstwerken tegenkomen die verspreid door dit stadsdeel staan ter versiering.
Ons eindpunt ligt bij de Sloterplas, waar we wat zullen gebruiken bij Meram, een gelegenheid die we al eerder hebben bezocht.

Het probleem alleen is dat het weer mogelijk roet in het eten zal gooien, gezien de voorspellingen voor komende week. Wij zullen moeten afwachten hoe het eruit komt te zien.
Bij slecht weer zal de tocht niet doorgaan. Dat zullen we een uur of 9.30 uur laten weten via de mail.

Het zou prettig zijn als je laat weten om met de tocht mee te gaan, zodat we van het aantal op de hoogte zijn.

Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens op 3 mei.

Contactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970

———————————————————————————————————–

Verslag van de verrassingsfietstocht 1 april 2016 (verzorgd door Hans Noltes)

De tocht was gericht op Amsterdam Zuid waarin vooral aandacht werd besteed aan de stijl van de Amsterdamse School. Wij boften dat het weer ons zo goed gezind was: zonnig, droog en niet te veel wind.
Het was met recht een verrassingstocht die startte bij het standbeeld van Rembrandt bij de Molen, onderbroken met vele stops om ter plekke nadere uitleg te geven. Wij zijn gekomen op plekjes die je zelf nooit bewust gezien hebt.
Begon al met uitleg over het gebouw ‘Stadwijck’ dat naast de begraafplaats Zorgvlied staat: blijkt een behuizing te zijn voor een gemaal dat het waterpeil van het water dat naast de begraafplaats ligt op juiste hoogte te houden. Er is ook nog een sluis, die niet meer functioneel is omdat het water geen andere verbinding meer heeft door allerlei bebouwing.
Vervolgens via de Utrechtse brug de Amstel overgestoken en in het stadsdeel dat Amstel Business Park heet, hebben we een nieuwe stop gemaakt. Daar wordt momenteel veel hoogbouw verwezenlijkt, vooral hotels en appartementencomplexen gericht op het Westen. Er staat nog een watertoren en een villa uit de jaren 20 van de vorige eeuw, die gebouwd was voor de directeur van de voormalige Zuidergasfabriek. Die villa springt er uit, maar komt jammer genoeg niet meer zo tot zijn recht door nieuwbouw op zeer korte afstand. De locatie is echter prachtig: direct aan de oever van de Amstel gelegen. Het is nu een horecagelegenheid met veel zaaltjes voor diverse doeleinden. Wij mochten het even bezoeken en genieten van het interieur.
Vervolgens via de Korte Ouderkerkerdijk linksaf af de Spaklerweg op en langs de Omval en de  Weesperzijde rechtdoor tot aan de ‘IJsbreker’. Die naam komt van een ijsbrekerschip dat tijdens de vorstperiode de Amstel bevaarbaar moest houden om het kolentransport, noodzakelijk voor de gasvoorziening, kon doorgaan. Tijdens strenge winters kon vlakbij het open water toch geschaatst worden door de bevolking.

Toen teruggekeerd en rechts de Nieuwe Amstelbrug over naar de overkant. Linksaf bij Amsteldijk. Gestopt bij het voormalige raadhuis van Amstelveen (het wapen van Amstelveen staat nog op de gevel), waar het voormalige archief van Amsterdam in gevestigd was. De omliggende gebouwen aan de zijkant zijn inmiddels gesloopt en er wordt gebouwd aan een nieuw 5-sterren hotel. Nog een stop bij de voormalige bioscoop Cinetol, waar nu een bibliotheek in is gevestigd. Ook nog aandacht voor de tol die in de Tolstraat betaald moest worden.

Door de Diamantbuurt gereden, waar de voormalige diamantslijpers gehuisvest werden (de namen van de straten zijn daarop geïnspireerd: Smaragd-, Saffier- of Granaatstraat). In de goede tijd waren daar zo’n 300 slijpers werkzaam in het grote gebouw dat is gebouwd door Asscher, begin vorige eeuw. Deze buurt ademt de sfeer uit van een dorp midden in de stad.

Bij de Jozef Israëlskade linksaf, dan kom je vanzelf in de buurt gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Een bezoek gebracht aan het Bezoekerscentrum van de woningbouwcorporatie De Dageraad. Die hebben begin vorige eeuw nieuwbouw gepleegd die specifiek bedoeld was voor de arbeiders. Zij hadden toen het idee om fraaie huizen te bouwen met de ideële gedachte dat als je in een mooi huis woont, dat  dat een positieve uitwerking zou hebben op de levenswijze van de arbeiders: het verheffen van het volk. Het is een zeer fraaie stijl met kunstig gemetselde ronde vormen en met aandacht voor het detail. Veel versieringen zijn te zien als je er op gewezen wordt. Een markant gebouw is ook de bibliotheek, met de gedachte dat lezen een goede zaak was.  De toenmalige wethouder Wibaut heeft hieraan een bijdrage geleverd en nog is zijn hoofd als afbeelding te zien op een van de hoeken van de straten rond de Coöperatiehof. De rondleiding met een gids en de film met interviews met oude bewoners waren de moeite waard.

De tocht verder vervolgd door de P.L. Takstraat, het water over bij de Israëlskade, de Waalstraat door (langs de oude boekhandel Immink, waar het dagboek van Anne Frank gekocht zou zijn), de Churchill-laan over achter de ‘Wolkenkrabber’ langs kwamen we uit bij het Merwedeplein, waar Anne Frank met haar familie voor de periode van het Achterhuis is opgegroeid (zie de metalen tegels op de stoep, aangelegd op initiatief van Immiink).

Daarna ging de tocht richting Amstelveen, waar we bijna 5 uur na start weer thuiskwamen. Zeer voldaan over deze bijzondere en leerzame tocht.

Contactpersoon: Mieke van der Avoird avoird70@ziggo.nl of 020-6453970

———————————————————————————————————–

24 januari 2016
Ons heeft vorige week het bericht van overlijden bereikt van een van onze oudere deelnemers aan de fietstochten: Ingrid Klok.
Niet iedereen zal zich haar herinneren omdat zij al geruime tijd ziek was en sinds vorig jaar niet meer heeft kunnen deelnemen aan de fietstochten.
Om precies te zijn was haar laatste deelname aan de tocht in september 2014. Toen zijn we naar Uithoorn gefietst en hebben daar een wandeling gemaakt door de prachtige Tuin van Bram de Groote aan de Boterdijk. Daar bewaren wij mooie herinneringen aan: een mooie tocht met prachtig weer en een stop op een terras aan de Amstel. Toen waren we met 12 deelnemers, een mooie opkomst.

Wat de start van het nieuwe seizoen betreft: dat zal waarschijnlijk april worden. Als er meer duidelijkheid is, krijgen jullie hierover nader bericht. Eerst maar even de winter afwachten dat we die achter de rug hebben. Je weet maar nooit wat die nog in petto voor ons zal hebben.

Tot nader bericht en vriendelijke groet van
Mieke van der Avoird
Coordinator Fietsclub Stadsdorp Elsrijk

———————————————————————————————————–

Beste allen,

Hierbij een uitnodiging voor de laatste fietstocht van dit seizoen op 24 oktober 2015.
Ik stel voor om richting Sloten te gaan met een stop in Theehuis De Akermolen.
Deze tocht hebben we al eerder gemaakt, maar er zijn nu een aantal nieuwe leden bij voor wie het nog nieuw is.

Als startpunt wil ik afspreken om 10.00 uur bij de Kalfjeslaan bij het spoor bij IJzerhandel Klarenbeek.
Bij slecht weer: kijk naar de mail vanaf 09.00 uur.

Hopelijk zit het mee en kan de tocht doorgaan. Laten jullie even horen of je denkt mee te gaan?

Met hartelijke groet van Mieke
Contactpersoon: Mieke van der Avoird   avoird70@ziggo.nl 020-6453970

———————————————————————————————————–

Beste fietsmaatjes, Zaterdag 15 augustus hadden we een fietstocht Stadsdorp Elsrijk naar de Sloterplas, ca. 23 km. georganiseerd door Mieke van der Avoird.
Het weer zat toch nog mee, het bleef de hele dag droog, weinig wind, niet te warm, dus ideaal om te fietsen.Grote opkomst, 12 dames.Door het Amsterdamse Bos, via Amsterdam Zuid richting Sloterplas, daar een rondje gedaan. Iemand ontmoet die als een “pinquin” skeelerde, en een stoere dame die in de Sloterplas zwom. Lekker koffie gedronken op een Turks terras, terug via het pontje over het Nieuwe Meer.
Kortom; weer een supergeslaagde dag ! Mieke bedankt voor het organiseren !

———————————————————————————————————–

Fietstocht 11 juli
De fietstocht naar IJburg was verzet van 4 juli naar 11 juli vanwege de warmte, nu leek het op 11 juli ook best warm te worden, maar uiteindelijk was het toch ideaal fietsweer.
We zijn gestart bij het Kalfje aan de Amstel en fietsten richting Diemen en van daaruit over de prachtige fietsbrug naar IJburg.
2015 04 11 Fietstocht fietsclub 12De hellinkjes bleken ook voor de dames op leeftijd geen probleem, zo zie je maar weer “fietsen houdt je jong” .
Op IJburg hebben we heerlijk koffie gedronken op een prachtig terras aan het water, daarna langs het water van IJburg weer via Diemen richting Ouderkerk, waar we bij de Ouderkerkerplas heerlijk bijkwamen van deze leuke fietstocht. We hebben 36 km. gefietst en daar ongeveer 4 uur over gedaan.
Dank zij de organisatie van Mieke was dit weer een geweldige dag !
Hieronder nog meer foto’s.
Groet,
Joke

———————————————————————————————————–

Op 14 april hebben wij een schitterende fietsroute gemaakt, dank zij de medewerking van reisleider Hans Noltes.
Hans weet heel veel te vertellen over de geschiedenis en de waterhuishouding van ons prachtige gebied de Fietsdag met Hand Nolten 14042015 foto Pontveer DSC02211Middelpolder, Amstelland en de Ronde Hoep, tevens verraste hij ons verschillende keren, door ons naar idyllische plekken te brengen die voor ons nog onbekend waren.
Wij danken Hans dan ook van harte dat hij ons een onvergetelijke dag heeft bezorgd en hopen stilletjes dat hij wellicht nog eens zijn passie met meer mensen van Stadsdorp Elsrijk wil delen.

Hartelijke groet en tot snel.
Mieke van der Avoird, coördinator Fietsclub Stadsdorp Elsrijk.

Bekijk hier het fotoverslag van de dag