Bridge inloop

(14/9/2020 update) Beste bridgende buurtgenoten,

Helaas, de zondagse bridge-inloop durf ik nog niet aan.

De kaarten en de biedbakjes schoon houden. De afstand op minimaal anderhalve meter houden en de controle op gezondheid. Dat gaat voorlopig niet lukken.

Er zijn mensen die onderling thuis wel graag willen bridgen (op anderhalve meter afstand). Ik heb van hen een klein adressenbestand. Als je je daarvoor ook wilt aanmelden dan kan dat bij mij.
En natuurlijk, iedereen die bij mij in het inloop-adressenbestand zit, zullen de eersten zijn die van mij horen wanneer we weer verdergaan met de zondagse bridge-inloop.

Heel Elsrijk bridget nog even niet.
Els Hamer

 

Tja, dan moeten we toch echt elders, online, ons favoriete spelletje spelen.

ik heb twee suggesties:

1) BIC-bridge (Berry’s Internet Club)
2) Step-bridge

1 BIC-bridge (http://www.berrywestra.nl/index.html):
Bij BIC-bridge speel je niet tegen echte mensen, maar met 3 computers aan tafel.

Je kunt kiezen voor startersbridge (Berry!, niet bieden, alleen maar spelen, maar wel gratis) en andere vormen van bridgen (in de toekomstclubs voor beginners, of in de recreatie- en wedstrijdclub). Hoewel je niet met en tegen andere bridgers speelt, is er wel sprake van een zekere competitie: je wordt vergeleken met andere mensen die dezelfde spellen hebben gespeeld, ook met en tegen 3 computers.

2 Step-bridge (https://www.stepbridge.nl/):
Bij Step-bridge (gratis t/m 1 mei) speel je altijd met en tegen andere echte mensen. Je kunt er toernooien spelen maar ook gewoon voor de gezelligheid.

Je kunt er kiezen voor

QuickStep”, je meldt je ervoor aan (alleen of met je partner) en dan worden meteen tafelgenoten aan tafel gezet. Na drie spellen worden de tafelgenoten ververst
Kies je voor de Competitie, dan verschijnt een overzicht van alle tafels waarop gespeeld wordt. Hierbij kun je kiezen voor (klikken op) een tafel, bijvoorbeeld als er nog geen 4 spelers zitten. Je meldt je aan en kunt, na vraag om toestemming, op een vrije stoel plaatsnemen
Of je kiest voor “start tafel”. Dan begin je een nieuwe tafel waar andere mensen zich kunnen melden om mee te spelen.
Stepbridge is eigenlijk heel erg interessant en leerzaam. Je kunt bijvoorbeeld allerlei gegevens vinden over de spellen die je hebt gespeeld, en hoe anderen dat spel (beter of slechter) hebben gespeeld. Maar veel steppers zijn niet zo aangenaam in de omgang. Ze foeteren op elkaar, willen jou les geven en vinden zichzelf véél en véél beter dan wie dan ook. Lekker anoniem. Helaas.

Daarom is Step het leukste als je zélf een tafel start. Daar kun je met je eigen partner alvast aan gaan zitten, en dan komen er twee vreemden bij. Nog leuker is als je met vier kennissen aan dezelfde tafel gaat zitten: dus zelf een tafel starten en alleen jouw eigen kennissen toestemming geven om plaats te nemen. Geen gezeur van anderen, ondertussen lekker onderling “chatten” .

Voor beide online bridge programma’s moet je eerst e.e.a. downloaden, en wachtwoorden aanmaken.

Met een windows computer of laptop kun je redelijk gemakkelijk de programma’s installeren, met een tablet of een mac is het soms wat lastiger.

Eenmaal geïnstalleerd is het wel even wennen om te bridgen. Maar dat went snel. En, als je niet uitkijkt, is het verslavend. Maar één verslaving in deze saaie tijden mag toch wel?

Als je problemen hebt met installeren of spelen, bel me, misschien komen we er al bellend uit.

Ik heb ook alle tijd van de wereld.

Groet,
Els

 

De bridge-inloop van Stadsdorp Elsrijk “Heel Elsrijk bridget“, vindt plaats op elke 1e en 3e zondag van de maand.

Inloop vanaf 13.00 uur.
Inschrijving eindigt om 13.20 uur.
Eerste spel begint om 13.30 uur.
Afsluiting rond 16.30 uur.

En zeker zo belangrijk: de borrel achteraf. Om over de spellen of over andere zaken na te praten.

We spelen in Huis Elsrijk (Graaf Aelbrechtlaan 138)

Verdere info: Els Hamer (06-30005769)

Kom alleen of met een bridgepartner.
Er is altijd een partner beschikbaar.
Vrijblijvend: je kunt komen als het uitkomt. Aanmelden is niet nodig.