Wandelen

Update 10 juli 2020

We hebben elkaar helaas al enkele maanden op onze wekelijkse wandeling moeten missen. Ondertussen is er veel gebeurd en ik hoop dat jullie allen in goede gezondheid en conditie verkeren!

Graag deel ik met jullie twee berichten:
 
1. (frequentie van) onze (op tempo) wandeling
2. aankondiging langzame wandeling

1. Onze wandeling
Eleonora en ik zijn de komende zaterdagen wegens de zomervakantie onregelmatig aanwezig om de wandeling te begeleiden.

2. Aankondiging langzame wandeling

Sacha, de wijkcoach van Stadsdorp Elsrijk, organiseert met Amstelveen Sport een wandeling met een lager tempo. Als je hier meer over wilt weten, kun je een e-mail sturen aan: Sacha@Stadsdorpelsrijk.nl

Voor de wandeling a.s. zaterdag om 10 uur is uiteraard het devies: anderhalve meter afstand bewaren, naast of achter elkaar, ook op de verzamelplek.

Ik verheug me erop elkaar weer te ontmoeten en aan de wandel te gaan!

Hartelijke groeten,
Jacqueline

 

Hallo wandelaars,

Zaterdag van 10 tot 12 uur is er weer de gelegenheid om met elkaar in het Amsterdamse Bos te wandelen. Verzamelpunt bij de parkeerplaats aan het einde van de Oude Karselaan achter de rood-witte paaltjes.

Als je voor het eerst wilt meewandelen, stuur dan even een mailtje naar de contactpersonen.
Dan weten we dat we je kunnen verwachten.

We zien je graag, groet van Jacqueline / Eleonora

Contactpersoon: Eleonora / Jacqueline: e-mail: noortje.smit@ziggo.nl

Vergeet het kleingeld niet voor de koffie.

Heb je zin om mee te lopen ik zie je graag.
Groet Eleonora / Jacqueline.

Eleonora woont in Elsrijk.
Jacqueline woont in Patrimonium.
De wandelingen zijn een samenwerking tussen Patrimonium en Stadsdorp Elsrijk, waarbij wijkgenoten uit beide wijken elkaar ontmoeten tijdens de wandelingen.

 

26 mei 2016

Proeven in het Amsterdamse Bos

Daslook, Zevenblad en Look-zonder-look, het zijn allemaal planten in het Amsterdamse Bos die je heerlijk kunt roerbakken en pesto van kunt maken. Op zaterdagmorgen 28 mei lopen wij met IVN-gids Carla de Bruijn vanaf IMG_1731ons vaste startpunt aan het einde van de Oude Karselaan richting de Geitenboerderij. Onderweg vertelt Carla enthousiast over eetbare planten en tovert een verrassend diepe klank uit een stengel Fluitenkruid.

Goede Buren
Op deze speciale wandeling ter ere van het Goede Buren programma van Stadsdorp Elsrijk, Kruiskerk en verzorgingshuis Nieuw Vredeveld zien wij veel bekende en nieuwe gezichten. Nieuwelingen zijn via de Kruiskerk gekomen of oproepjes in de krant. Planten waar wij als wandelclub wekelijks aan voorbij stappen, staan we deze zaterdag bij stil en horen van Carla of ze eetbaar zijn, of je ze mag oogsten en hoe je ze kunt klaarmaken.

Recepten
Carla zit vol praktische tips. Zo kun je van Zevenblad, Daslook en Look-zonder-look pesto maken en invriezen IMG_1726voor de winter. Dat is vaak lekkerder dan wanneer je de planten vers invriest. En van Lindebloesem kun je niet alleen thee zetten maar ook gelei maken. In dit laatst is Carla expert waarbij ze halfzoete geleisuiker gebruikt die zorgt voor een betere conservering dan bijvoorbeeld Marmello.

ProeveretteIMG_1724
Carla heeft ons zoveel te vertellen, dat wij pas rond 11 uur de Geitenboerderij bereiken. Daar drinken wij eerst koffie en thee op het terras om ons vervolgens naar het hoogtepunt van de wandeling te begeven. De heuvel op het Vogeleiland is niet alleen het hoogste punt. Wij verdringen ons daar rond zes potjes chutney, gelei en jam die die op de bank staan uitgestald. Wat vinden wij het lekkerst? Chutney van Wollige munt, gelei van Portugese sinaasappelbloesem, Gele kornoelje jam, Robinia, kweepeer of Lievevrouwebedstro gelei?

InspiratieIMG_1733
Al proevend genieten wij van het bloemrijke uitzicht vanaf de heuvel, wisselen recepten, contactgegevens en ideeën met elkaar uit. Wat is een goed vervolg? De vaste wandelaars willen wel weer eens stevig doorstappen. Nieuwe wandelaars vragen of er ook een rustige wandelgroep is of kan komen. Lekkerbekken opperen een eetbare wandeling door Elsrijk, een workshop ‘koken uit de natuur’ en ‘oogsten in plaats van wieden’. Genoeg voer voor ons om als Goede Buren op na te kauwen !

Jacqueline

Recepten van Carla de Bruijn

Muntchutney

Benodigdheden: 4½ dl appelazijn, 4 tl mosterdpoeder,
2 middelgrote uien, 75 g rozijnen zonder pit, 450 g suiker,
450 g handappels, 225 g verse muntblaadjes, snufje zout.

Bereiding: doe de azijn in een pan en voeg suiker en mosterdpoeder toe. Al roerend langzaam aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. Schil de appels en uien en hak ze fijn. Voeg samen met de muntblaadjes bij het vocht in de pan. Laat 10 min. zachtjes koken. De rozijnen en het zout toevoegen en nog 5 min. koken. In gesteriliseerde potjes doen en goed afsluiten met deksels die zuurbestendig zijn.

Paardenbloemgelei

Pluk per liter water 250 mooie open bloemen, laat ze een paar uur in de zon liggen en kook ze dan zachtjes een uur met een in stukken gesneden citroen en sinaasappel. Filtreer het mengsel en maak de gelei af met geleisuiker.

 

(10/12/2015) Hieronder een paar recente foto’s van de wandelgroep.
Wandelclub dec 2015 1 Wandelclub dec 2015 2

 

Foto’s van de wandelclub vindt u op de Foto-pagina.