Jeugdraad Elsrijk

Jeugdraad Elsrijk stuurt brief aan nieuwe wethouder !

Begin juni bracht de nieuwe wethouder Van Ballegooijen een kennismakingsbezoek aan onze wijk.
Tijdens dit bezoek kwam ook het grasveld in Park De Ruyschlaan (naast het Openluchttheater) ter sprake.
Wij, de kinderen van de Jeugdraad Elsrijk, hadden toch wel de behoefte onze gedachtes bij dit stukje groen in onze wijk te delen met de wethouder.
Wij hopen natuurlijk dat de wethouder de aandacht zal geven die onze brief verdiend.

Lees onze brief hier.

Brief jeugdraad aan wethouder Van Ballegooijen 7 juni 2018

_________________________________________________

Lees hier de Notulen bijeenkomst jeugdraad januari 2018

_________________________________________________

Jeugdraad Elsrijk deelt chocolade letters uit !

Het was de wens van de Jeugdraad Elsrijk om als eerste officiële activiteit een bezoek aan bejaarde mensen in een verpleeghuis te brengen.
chocolade 5 dec 02De raad was van harte welkom in Nieuw Vredeveld, waar een aantal afdelingen werden bezocht. Vooraf waren chocolade letters gekocht de fraai werden ingepakt. chocolade 5 dec 01Vervolgens werden op 4 afdelingen liedjes ten gehore gebracht de met volle borst door de bewoners werden meegezongen. tenslotte werden de chocolade letters uitgedeeld. Zo werd het bezoek voor de bewoners en voor de kinderen een waar feestje

_________________________________________________

Jeugdraad Elsrijk officieel geïnstalleerd

Donderdag 16 november is de Jeugdraad Elsrijk officieel geïnstalleerd
door kinderburgemeester Varvara Denisova.
Ook hebben zij uit hun midden een echte voorzitter gekozen.
De jeugdraad heeft onder meer als taak activiteiten voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar te organiseren en Stadsdorp Elsrijk te adviseren over wie en wat daarvoor nodig zijn.
Activiteiten waar de raad aan werkt zijn onder meer een kinderkook café wat in het voorjaar van start moet 16 11 2017 Jeugraad Elsrijk 01gaan. Daarnaast wil de raad een weerbaarheidstraining (Kom op voor jezelf) en een Bootcamp in een van de parken.
Voor de Sinterklaasviering wil de jeugdraad een ontmoeting met oudere bewoners in een verzorgingshuis. De jeugdraad wil daar chocoladeletters uitdelen.
Tenslotte wil de jeugdraad een andere naam voor het Park de Ruyschlaan en willen de kinderen via Instagram andere kinderen in de wijk raadplegen.
De kinderburgemeester heeft toegezegd over drie maanden nog een keer de raad te bezoeken., om dan na te gaan welke activiteiten een succes zijn en wat beter kan.