Eerste Wijkkrant Elsrijk

Sociaal
28 juni 2021

Donderdag 24 juni heeft burgemeester Tjapko Poppens de eerste wijkkrant van Stadsdorp Elsrijk in ontvangst genomen. Deze wijkkrant is ontwikkeld door Stadsdorp Elsrijk en wordt verspreid onder alle bewoners van Elsrijk. Eerste exemplaar Burgemeester Tjapko Poppens heeft in Huis Elsrijk het eerste exemplaar van de wijkkrant in ontvangst genomen. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Karin Dumasy, bestuurslid en lid van de werkgroep communicatie die de wijkkrant heeft ontwikkeld.

Waarom een wijkkrant

In coronatijd is gebleken dat er behoefte is aan een papieren, en ‘bewaarbaar’ medium, een communicatiespil die de basis is voor heldere informatie, nieuwtjes, tips en weetjes. Denk aan informatie over het Stadsdorp , de buurt (zowel historisch als actueel), zorgverleners en ook welke activiteiten er plaatsvinden georganiseerd door buurtbewoners en instellingen zoals het Openluchttheater Elsrijk en het Amstelveens Poppentheater. Voor de migranten in de wijk is een aantal artikelen in het Engels vertaald. Deze krant is informatief, onderhoudend en verbindend. De krant wordt verspreid door buurtbewoners. Een digitale versie van de krant is vanaf volgende week beschikbaar op de website van Stadsdorp Elsrijk. De volgende editie komt in het najaar uit; in 2022 zullen zelfs drie edities worden uitgegeven.

Nieuwe huisstijl

De uitgave van de krant is tevens de start van een nieuwe huisstijl. Vanuit het Stadsdorp was er behoefte aan een nieuwe en heldere huisstijl die behalve herkenbaar ook toepasbaar is voor alle social media en andere uitingen zoals de nieuwe website.

Nabuurschap

Stadsdorp Elsrijk is in 2014 opgericht. Bewoners uit de wijk hebben de handen ineen geslagen om voor elkaar iets te betekenen en om te kijken naar elkaar; dat is nabuurschap. De nieuwe krant vergroot de zichtbaarheid van Stadsdorp Elsrijk en hoopt daarmee te laten welke initiatieven en activiteiten er door en voor bewoners zijn.

De slogan ‘door Elsrijkers voor Elsrijkers’ wordt hiermee uitgedragen

Klik hier om de digitale Wijkkrant Elsrijk te lezen >>

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Werkgroep Wijkkrant
Contactpersoon

Neem contact op met Werkgroep :

-1