Wijkagent Hans Steenbergen

Wonen
11 oktober 2021

Graag wil ik gebruik maken van dit mooie medium om mij voor te stellen. Mijn naam is Hans Steenbergen, wijkagent van Elsrijk Amstelveen. Na in de wijk Waardhuizen te hebben gewerkt is in 2019 een verschuiving geweest onder de wijken en de wijkagenten. Vanaf 1 januari 2020 ben ik de wijkagent van Elsrijk.

Ons politiewerk als wijkagent is in de loop van de jaren redelijk verschoven van het handhaven naar het sociale aspect. Er zijn in de criminaliteitcijfers over de hele linie, dalingen waar te nemen. Gelukkig maar. Het betekent dat onze wijken er ogenschijnlijk veiliger op zijn geworden. In de cijfers zou dat zo kunnen zijn maar er blijven aandachtspunten waar we ons op richten. Zo vinden we dat elke inbraak, dat elke vernieling van een auto of straatmeubilair, elke diefstal van bijvoorbeeld een fiets, er een te veel is. Met het wijkteam proberen wij te voorkomen dat het voorkomt. Andere aandachtspunten zijn de leefbaarheid en de sociale cohesie.

Facebook en lnstagram: Politie Amstelveen heeft een eigen Facebook pagina. "politie basisteam Amstelveen" Hiernaast ook een lnstagram account. "politie.amstelveen" Via deze media houden we de inwoners van Amstelveen op de hoogte van verschillende ontwikkelingen. Soms "life" mee kijken en altijd open voor vragen en suggesties. Dagelijks worden onze werkzaamheden in Amstelveen uiteengezet en toegelicht. Ook worden allerlei tips gegeven. Met iets meer dan 8800 volgers op Facebook en 5700 op lnstagram, zijn we zeer tevreden maar er wonen natuurlijk veel meer mensen in Amstelveen. Onze beiden sites wordt massaal geliket.

Misschien ook iets voor u? U kunt mij altijd benaderen via 0900-8844 of via e-mail hans.steenbergen@politie.nl. 

Ik laat me uitnodigen om in gesprek te gaan over van alles en nog wat. Als ik u niet kan helpen, heb ik vast een contact die dat wel kan. Onderwerpen die spelen zij bijvoorbeeld Travellers aan de deur om klusjes op te knappen, Babbeltrucs, WhatsApp groepen in de straat/wijk. Sociale cohesie, Buren geschillen, Senioren en veiligheid en het voorlichten om te voorkomen van allerlei soorten van criminaliteit. Ook een bezoekje aan het bureau hoort tot de mogelijkheden om met mij van gedachten te wisselen. U bent van harte welkom.

Met politionele groet Hans Steenbergen

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk