Thema avond; Wat te doen na werk-tijd?

30-09-2020

Sociaal

Triple V en de leden van Uit VOORzorg hopen u te zien op woensdag 7 oktober van 16:00 uur tot 17:30 uur in Huis Elsrijk aan de Graaf Albrechtlaan 138.

Project Uit VOORzorg heeft de trainers van Triple V uitgenodigd om hun verhaal te vertellen hoe mensen in de doelgroep 55plus voorbereid kunnen worden op de periode dat ze geen betaald werk meer verrichten.

De meeste mensen die met deze situatie te maken krijgen, zijn nog vitaal en vol met plannen hoe ze die tijd zinvol kunnen invullen. Triple V zegt dan ook niet, je gaat met pensioen, maar je gaat je “na-werk-tijd’ in. We worden met z’n allen ouder en blijven langer gezond. De pensioenleeftijd wordt telkens met stapjes verhoogd. Hoewel we allemaal ideeën hebben over de pensioenperiode, blijkt uit onderzoek dat veel gepensioneerden het gevoel hebben in een zwart gat te vallen. Je kunt het een beetje vergelijken met wat de corona situatie met veel mensen heeft gedaan.

Als je aan gepensioneerde vraagt hoe gaat het, krijg je vaak als antwoord: “Ik heb het nog nooit zo druk gehad”. Maar als je even doorvraagt, blijkt het toch tegen te vallen. Juist in de “na-werk-tijd” kunnen we nog steeds veel betekenen voor ons gezin, onze omgeving, de samenleving. Dit vanuit uw competenties en geleerde skills en vaardigheden die u heeft ontwikkeld gedurende uw werkzame leven. Hier goed over nadenken (Zelfonderzoek naar talenten en mogelijkheden) is wat we in de workshops gaan doen.

Het interactieve trainingsprogramma van Triple V maakt de deelnemers bewust van hun mogelijkheden om aan deze “na-werk-tijd” een zinvolle invulling te geven. Dit alles vanuit de gedachte dat wij het belangrijk vinden dat mensen na hun werkzame leven actief blijven, aandacht hebben voor hun gezondheid, het gevoel hebben een zinvolle bijdrage te leveren en in contact blijven met anderen. De training of workshops zijn opgebouwd rond de thema’s Verbinding, Veerkracht en Vitaliteit. Na afloop van de training heeft u uw eigen blauwdruk gemaakt van uw “na-werk-tijd”.

De trainers van Triple V Bill Admiraal en Fred Kok hebben zeer ruime ervaring met alle elementen die in de workshops worden behandeld. Zij hebben niet alleen kennis van de materie maar zijn zelf ervaringsdeskundigen als het gaat om “na-werk-tijd”. In de presentatie van 7 oktober laat Triple V u ook kennismaken met een voorbeeld van een werkvorm die we in de workshops gebruiken, om u een idee te geven wat u van de workshops kunt verwachten.

 Waar

Waar

Graaf Aelbrechtlaan 138 Amstelveen

Contact

Uit Voorzorg
Contactpersoon

Neem contact op met Uit Voorzorg:

-15