Positieve gezondheid en leefstijl

22-03-2021

Gezondheid

Positieve Gezondheid en Leefstijl:

Op 5 januari was de digitale aftrap van Buurtclub Leefstijl 2021. Met het spinnenweb van Positieve Gezondheid van Machteld Huber stonden we stil bij onze persoonlijke doelen voor de komende tijd. En bedachten kleine haalbare stapjes om de doelen te halen en hoe we elkaar daarin kunnen helpen. Daarvoor ontstond een speciale groepsapp (BL actief) om de persoonlijke kwesties uit te wisselen. De langer bestaande groepsapp blijven we gebruiken voor algemene (Buurtclub) leefstijlkwesties. En wat stond BL actief snel roodgloeiend!  

Ommetje van Erik Scherder en Leefstijl:

Op 8 januari heeft Melina een team samengesteld voor het Ommetje van Erik Scherder, met de naam (je raadt het nooit???? : Buurtclub Leefstijl. Maar iedereen is natuurlijk welkom! Op deze manier krijgt bewegen (samen lopen maar toch alleen..) aandacht. We stimuleren elkaar ermee en wisselen via de groepsapp ook weer onze ervaringen uit. Of we ondersteunen elkaar bij het gebruiken van de app. Of niet onbelangrijk om elkaar op te peppen als het even tegen zit.

Voeding en Leefstijl

Vorig jaar hadden we een kookactiviteit: 'samen koken maar toch alleen', aan de hand waarvan het Smulboekje is ontstaan, met smakelijke recepten om zelf een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Meedoen en kwaliteit van leven en leefstijl:

Om ondanks de coronamaatregelen toch iets sámen te doen, maar coronaproof in je eigen omgeving, kregen deelnemers op 15 januari een tasje thuisbezorgd. Nu: 'samen bloemschikken, maar toch alleen'. Mede dankzij TOF bloemen én Stadsdorp Elsrijk zijn er mooie bloemstukken gemaakt. Kijk voor de bloemstukken op www.buurtclubleefstijl.nl 

Meedoen en aandacht voor elkaar

Op 19 januari een digitale bijeenkomst Buurtclub Leefstijl 

Eerst een fleurige terugblik op het bloemschikken, maar ook op de persoonlijke doelen. En de kracht van Buurtclub Leefstijl kwam naar voren: elkaar steunen, wat mopperen maar elkaar ook de hemel inprijzen als er een stap was behaald! Er zijn ook ideeën uitgewisseld over de komende tijd: wat willen we gaan doen. Conny opperde het idee om kaarten te maken voor bewoners en medewerkers van Nieuw Vredeveld om hen een hart onder de riem te steken in deze zware coronaperiode. Ze werkte op het verzoek van de anderen het idee uit, stelde een digitale flyer samen... het was ontzettend leuk om te merken hoeveel mensen (ook uit de wijk!) gingen plakken en knippen en schrijven...hartverwarmend.

Buurtclub Leefstijl en meedoen

Op 9 februari overhandigde Conny de kaarten aan Nieuw Vredeveld aan de coördinator van de activiteitenbegeleiding. Ze werden enthousiast ontvangen, met veel dank aan Buurtclub Leefstijl en aan Conny in het bijzonder!  

Conny had trouwens ook bedacht dat we allemaal als jury een winnaar konden uitroepen voor de mooiste kaart die gemaakt is voor medewerkers. Conny stelde uit haar eigen creabea voorraad een creatieve hoofdprijs ter beschikking. Er brachten 19 mensen een stem uit.

De bewoners namen de kaarten dankbaar en verrast in ontvangst.

Voor het organiseren van deze activiteit verdient onze Conny op zijn minst de mooiste kaart van de wereld!

 

Buurtclub Leefstijl en Zingeving

Naast aandacht voor het welbevinden van lichaam en geest in de vorm van bewegen en voeding was op 2 februari een digitale bijeenkomst waar Conny, Marijke en Hetty het voortouw namen. En verrasten ons enorm! Onderwerp: Bach! Het was een wens van deelnemers van Buurtclub Leefstijl om ook eens stil te staan bij muziek. Er samen naar luisteren, wetenswaardigheden uitwisselen, elkaar wat aanreiken... Marijke opende (echt professioneel!) de bijeenkomst en vertelde over Bach en liet muziek horen. Conny vertelde over de geschiedenis van Bach en Hetty liet een instrument zien waarop men in die tijd graag speelde en vertelde erover. Er ging een wereld voor ons open. Dank hoor Conny, Marijke en Hetty, het klonk letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren.

Buurtclub Leefstijl en lichaamsfunctie

 Saskia onze buurtsportcoach en collega Erik Beertsen liepen met Marlene en Jolanda de fitnessroute op 4 februari. Er komen bordjes en enkele voorzieningen bij de fitnessroute in het park bij de Kruiskerk. Marlene, onze superervaringsdeskundige met de fitnessroute, had van andere Buurtclub Leefstijl deelnemers wensen en ideeën verzameld. En goed nieuws: Het ziet ernaar uit dat al onze besproken wensen gerealiseerd gaan worden. Dat vráágt te zijner tijd (na corona) om een feestje!

 Wat staat gepland voor de komende periode???

 Op 16 februari: digitale Tai Chi met Henk Janssen. Dit was een verzoek van veel deelnemers van Buurtclub Leefstijl. We kennen Henk van TaiChi in het Openluchtteater, in de vorige locatie en nu digitaal. Zitten we allemaal klaar om 19.30uur? Ik stuur een link door via de mail aan alle deelnemers van Buurtclub Leefstijl. Geinteresseerden (ook buiten de BL actief) zijn welkom!

 En op 2 maart staat gepland: Mattanja Dirks, huisarts. Digitaal gaat ze ons (intractief!) vertellen over de invloed van ademhaling op stress, gezondheid, welzijn. Hoe je door je ademhaling zelfs je bloeddruk kunt beinvloeden.... Dat wordt weer boeiend en: samen oefenen! 

En verder?? We gaan het zien! Boeiend blijft het..

Waar

Graaf Aelbrechtlaan 138 Amstelveen

Meer informatie

Contact

Jolanda Peper
Contactpersoon

Neem contact op met Jolanda:

-11