Elsrijkers in het nieuws

Cultuur
6 maart 2021

Ik ben Denise Dickmeis en woon in Amstelveen.

Sinds ik niet meer beroepsmatig bezig ben, kon ik weer tijd vrij maken voor mijn grote hobby, schilderen en tekenen. Eerst via kleine particuliere groepjes. Later onder begeleiding van een kundige docent bij de SAKB. Om mij nog verder te bekwamen in technieken en kennis van de kunstgeschiedenis ben ik in 2015 aan de Kunstacademie Crejat in Alkmaar gaan studeren. In Alkmaar ben ik nu bezig met de Academische jaren en ook op het SAKB ben ik nog steeds actief aan het schilderen.

Mijn werken zijn heel verschillend. Van figuratief naar abstract en met verschillende materialen komen ze tot stand. Het ligt helemaal aan het onderwerp waar ik mee bezig ben. Vaak hebben ze een maatschappelijke ondertoon.

Deze serie "Vrouwen in de wereld" is tot stand gekomen, door een artikel, dat ik las in de krant, over de soms nog, ontluisterende, ongelijkwaardige plaats van de vrouwen in de wereld. Hoewel de positie van veel vrouwen al stukken vooruit is gegaan, is journalistieke aandacht voor dit onderwerp, nog wel steeds hard nodig.
De afbeeldingen zijn geschilderd in grijs/ wit en zwart. Dit geeft het werk een soort neutraliteit. Alle vrouwen zijn gelijk, ook al verschillen zij onderling.
De kleur die wel is gebruik, in de afbeelding verwijst naar haar omgeving of de gemeenschap waarin zij zich bevind en de maatschappelijke achtergrond, gewoontes en dreigingen waar zij misschien mee te maken kan krijgen. Soms is de "hint" lastig te vinden. Hoe meer jezelf weet over " vrouwen in de wereld" hoe sneller je de hint zult kunnen interpreteren.

Een aanzet voor de kijker om misschien bewuster te worden hoe de positie van de vrouw er nu voor staat en gericht mee te willen werken aan een gelijkwaardige plaats van vrouwen over de hele wereld.

Rond internationale vrouwendag zie je mijn werk geëxposeerd op en rond het Stadshart.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Bestuur:

Bestuur Stadsdorp Elsrijk
Contactpersoon
-1