Werkgroep Historisch

bewonersinitiatief
Buurtinitiatief
Ontmoeten
Openbare ruimtes

Wie zijn wij als werkgroep Historisch?

Een aantal bewoners die buiten de wijk Elsrijk wonen (oud bewoners), een aantal bewoners die in de wijk Elsrijk wonen (bewoners), een aantal bewoners uit andere wijken van Amstelveen, de Vereniging Historisch Amstelveen, De Kruiskerk, Het Apostolisch Genootschap en Nieuw Vredeveld Brentano.

Het historisch besef van de wijk Elsrijk in Amstelveen (voorheen Nieuwer Amstel) richt zich in de eerste plaats tot de bewoners van Elsrijk en oud bewoners van Elsrijk. Als werkgroep Historisch van Stadsdorp Elsrijk zijn wij geïnteresseerd in de historie van onze wijk.

We doen een oproep aan alle ‘Elsrijkers’ om ons op de hoogte te houden van de geschiedenis van de wijk. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan de geschiedenis van de straten, – de architectuur, – de muziek, – de literatuur, – het openbaar vervoer, – de middenstand, – de musea, – de sport, – de bewoners, – de oorlog, – het verenigingsleven enzovoort.

De werkgroep nodigt medebewoners uit die kennis hebben van de historische ontwikkeling binnen Elsrijk of over foto’s, gedenkboeken, filmpjes of relevante objecten beschikken, ons daarover te berichten.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Graaf Aelbrechtlaan 138
Amstelveen

Contact

Neem contact op met Werkgroep:

Werkgroep Historisch
Contactpersoon
2