Vegan eetclub Wilde Vrede

bewonersinitiatief
Eten
Gezondheid
Ontmoeten

Welkom bij vegan eetclub Wilde Vrede! Sinds augustus 2019 zijn we actief in onze prachtige wijk Elsrijk. Op onze kennismakingsavond kwamen we samen en deelde we vegan hapjes. Sindsdien zijn we met veel enthousiasme een maandelijkse eetclub gestart waarbij we om de beurt voor elkaar koken.

Ondertussen zijn we drie jaar verder en is er een stabiele eetclub ontstaan van zes personen die elkaar om de beurt thuis ontvangen en voor elkaar een veganistische driegangenmaaltijd koken. Deze eetclubgroep heeft zichzelf hernoemd als Vredige Wildernis en heeft ondervonden dat zes personen inclusief gastvrouw hun ideale groepsgrootte is en zo dus voltallig zijn geworden.

In navolging van de natuur, zoals een nieuwe loot aan de boom groeit, is er nu ruimte ontstaan voor het opstarten van een nieuwe eetclubgroep. Dus wij roepen een ieder op, die de geneugten van vegan koken wil onderzoeken in het goede gezelschap van medewijkbewoners, zich aan te melden!

Zodra deze nieuwe club zijn maximale groepsgrootte heeft bereikt kan er een nieuwe naam verzonnen worden en ontstaat weer ruimte voor het opstarten van weer een nieuwe club - en zo groeit de vegan beweging steeds groter!

Ter viering van de Eetclub komen alle leden van de groepjes in de zomer samen voor een gezamenlijke vegan barbecue bij de Blokhut van het Openluchttheater in Elsrijk.

Hieronder zijn enkele ervaringen opgetekend van onze leden:

“Eens per maand is het weer een klein feestje! De dames van De Wilde Vrede komen samen voor hun uitgebreide etentje op veganistische wijze! Elke tweede woensdag is een van ons gastvrouw en verwelkomt ons in haar huis of tuin. Ze schotelt ons zessen lekkere hapjes voor en heeft zich zonder uitzondering weer behoorlijk uitgesloofd. De insteek is dat geen van ons er een consequent veganistische eetgewoonte of leefstijl op na houdt en dat de eetclub samenkomt uit nieuwsgierigheid. Hoe is het om geen dierlijke voedingsmiddelen te gebruiken? Moeilijk, lekker, gedoe? Drie gangen op een gezellige avond waarop de heerlijke maaltijd tussen neus en lippen door verdwijnt, de uren verstrijken en van alles ter tafel komt. We leren elkaar elke keer weer iets beter kennen en kunnen nu na een jaar wel stellen dat veganistisch eten niet moeilijk is, wel lekker en in een club vooral heel gezellig. Een aanrader!” Lucia

“Inspirerend, nieuwe recepten, mensen, ervaringen, lekker in de buurt, groepsgrootte en frequentie is goed” Maria

“Ik wilde graag wat meer plantaardig eten en had echt géén idee hoe ik dat moest doen. Mijn enige vegan gerecht was een heerlijke Oosterse linzensoep. Ik dacht in die tijd dat vegans alleen linzen en kikkererwten aten. Inmiddels na een jaar ‘Wilde Vrede’ zet ik in een wip een heel aardig, kleurig en heerlijk etentje op tafel. Ik eet nu twee tot drie dagen per week zuiver plantaardig en leer iedere maand wat bij van de andere dames.” Connie

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Tineke Klok
Contactpersoon

Neem contact op met Tineke:

-2