Taalvijver

non-profit organisatie
Activiteitencentrum

De Taalvijver helpt basisschoolleerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar (groep 2 t/m 8) die in hun thuissituatie onvoldoende in aanraking komen met de Nederlandse taal.

Op een aantal locaties in Amstelveen helpen taalcoaches bij het vergroten van de woordenschat, lezen ze samen, spelen ze taalspelletjes en maken ze taaloefeningen. Er is ook een Huiswerkpunt voor leerlingen van groep 7 en 8 en eersteklassers. 

Vrijwilligers

Gemiddeld 30 vrijwilligers zijn verbonden aan De Taalvijver. Zij helpen ongeveer 80 kinderen met de Nederlandse taal. Spelenderwijs en met veel creativiteit en enthousiasme werk je als vrijwilliger in kleine groepjes met deze kinderen.

Meld je kind(eren) aan!

Je kunt je kind(eren) aanmelden door een mail te sturen naar detaalvijver@wereldbuur.nu of op de locatie tijdens de aangegeven tijden. Per locatie wordt bekeken of het kind meteen kan starten of dat het op een wachtlijst wordt geplaatst.​

​De kinderen krijgen gedurende 1 jaar hulp van taalcoaches. In overleg kan deze periode worden verlengd.

Taalclub voor ouders

Terwijl de kinderen van het project De Taalvijver worden geholpen met de Nederlandse taal zitten de ouders te wachten. Dat is jammer, want zij zouden ook hulp kunnen gebruiken bij het spreken van Nederlands. Die hulp biedt Wereldbuur met de hulp van taalvrijwilligers op twee locaties: Alleman en Huis Elsrijk.

Wie

Kinderen
Volwassenen

Waar

Graaf Aelbrechtlaan 138
Amstelveen

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Taalvijver:

Taalvijver
Contactpersoon
12