Lief en leed straten in Elsrijk

non-profit organisatie
Helpen

Wordt jouw straat ook een Lief & Leedstraat?

Tientallen straten in Amstelveen hebben inmiddels een Lief & Leedpotje waarmee je aandacht kan besteden aan persoonlijk lief en leed door af en toe een kleine attentie kopen voor elkaar. Een bloemetje, een presentje, een reep chocola... Het zijn kleine attenties met soms een groot effect. Buren krijgen meer oog voor elkaar en helpen sneller een handje.

Wat is een Lief & Leedpotje?

Een Lief & Leedpotje is een bedrag van 150 euro per jaar. Dit bedrag krijg je van Participe Amstelland en kun je gedurende een jaar gebruiken om aandacht te besteden aan persoonlijk lief & leed in je straat.

Denk aan een verwenpakketje voor de mantelzorger in je straat, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw, een leuk kaartje bij een geboorte of een behaalde diploma in je straat... enzovoorts.

Kortom: het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen in je straat. Daar knapt iedereen van op, dus ook je straat!

 Eenvoudige spelregels

Het idee van Lief & Leed is simpel en de spelregels zijn eenvoudig:

  • Er zijn minimaal twee mensen die het initiatief ondersteunen, de zogenaamde gangmakers.
  • De gangmakers maken het Lief & Leedpotje bekend in straat. We helpen je hierbij met leuke kaartjes.
  • De straat krijgt 150 euro. De gangmakers beslissen over de besteding en houden de uitgaven bij (bewaren bonnetjes).
  • De gangmakers inventariseren tips van de buren.
  • Het geld is bedoeld voor kleine attenties zoals een cadeautje of kaartje voor buren die wel wat extra aandacht verdienen. Je kan daarbij denken aan iemand die uit het ziekenhuis komt, een jubileum viert of nieuw in de straat is.

 Jouw straat ook een Lief & Leedstraat?

Heb je vragen of wil je (een deel van) je straat of flat aanmelden? Neem dan contact op met de wijkcoach van Stadsdorp Elsrijk, info@stadsdorpelsrijk.nl

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Sacha:

Sacha de Ruiter
Contactpersoon
-9