Speeltuintje De Ruwiellaan

onderneming
Ontmoetingsplaats

Verslag bijeenkomst speelplaats de Ruwiellaan

Woensdagmiddag 15 september vertrokken wij (Geert projectleider Groen, Ketaki landschapsontwerpster en Maarten groentechnisch adviseur) naar het openlucht theater van Stadsdorp Elsrijk. Bij aankomst zagen wij dat de wijkcoach van het Stadsdorp (Sacha de Ruiter) voor een geweldige catering had gezorgd. Fruitcocktail, limonade met verse munt en uiteraard koffie/thee stonden uitnodigend uitgestald voor de Blokhut.

Samen met Sacha, het Stadsdorp Elsrijk en de gemeentelijke communicatie afdeling hadden wij ons best gedaan om duidelijk te maken aan de buurt dat er een bijeenkomst plaats vond voor gezamenlijk ontwerpen. Toch spannend hoeveel belangstellenden ons zouden gaan bezoeken. Stipt om drie uur kwamen er ca. 20 kinderen met ouders naar binnen lopen.

Het ging vooral om jongere kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Verbazend hoe snel zij met de fiches om wisten te gaan. Daarna gingen ze lekker spelen, het was genoeg geweest. Het ontwerpen kreeg wat minder aandacht.

In de avond wachtte ons een nog grotere opkomst. Tegen de 50 kinderen met ouders brachten ons een bezoek. Het was al gauw een gezellige boel.

Wij liepen zo snel mogelijk tussen de groepen heen en weer. Best een kunst om overzicht te houden in groepsgewijs gekozen toestellen en individueel gemaakte lijstjes. Er kwamen voorstellen voor alternatieve toestellen zoals een glijbaan op een heuvel. Een gewone schommel met platte zitjes zoals ook in de bestaande speeltuin staat, scoorde hoge ogen.

Na het kiezen van de toestellen begonnen aanwezige kinderen en volwassenen enthousiast te ontwerpen. Met een rijke oogst van bijna wel 20 tekeningen gingen wij naar huis.

Hieronder leest u welke toestellen kinderen en volwassenen hebben gekozen:

* Schatkist

* Pendelwip

* Veerbalk

* Steltenpad

* Vogelnestschommel

* Wiebelweg

* Draaitoestel

* Knopenspeelhuisje

Wij hebben besloten op basis van suggesties de volgende toestellen toe te voegen:

* Glijbaan met heuvel

* Dubbele schommel met een plat zitje en een zitje geschikt voor baby’s

In de middaggroep was er een duidelijk verzoek voor een schommel met babyzitjes. Onze medewerkers die de speeltoestellen onderhouden, bevestigden het grote aantal ouders met jonge kinderen die de huidige speelplaats bezoeken. We hebben daarom besloten de wens voor een schommel met babyzitje uit te voeren.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Sacha:

Sacha de Ruiter
Contactpersoon
-3