Activiteiten & Clubs in Stadsdorp Elsrijk

Ontdek onze 4 organisaties en initiatieven

Buurtjes

Een helpende hand nodig?

Door onderstaand formulier in te vullen vraagt u om hulp uit de buurt.

Klik hier voor het aanmeldformulier >>

Het kan een kleine vraag zijn waar iemand uit de buurt u eenmalig of een aantal keer mee kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een boodschap doen, een klein klusje in huis of tuin, de hond een keer uitlaten, naar de huisarts brengen of af en toe een praatje komen maken. Het gaat om kleine klusjes die je als buren voor elkaar doet.

De wijkcoach zal contact met u opnemen over uw vraag. Samen stelt u een korte oproep op die de wijkcoach zal verspreiden in de buurt en via digitale kanalen. De oproep is volledig anoniem, zodat u niet ineens vreemde mensen voor de deur hebt staan.

De wijkcoach bemiddelt tussen u als vrager en de ander als aanbieder van hulp. Op deze manier proberen we heel dichtbij hulp voor u te zoeken. U leert misschien weer nieuwe buren kennen en wie weet kunt u vaker een beroep op hen doen.

Aanmelden

Wijkcoach Stadsdorp Elsrijk - wijkcoach@stadsdorpelsrijk.nl
Buurtjes

Buurtinitiatief, idee of club starten?

Heeft u een idee om Elsrijk of uw buurt leefbaarder en leuker te maken? En kun u hierbij een steuntje in de rug gebruiken? Dan kan Stadsdorp Elsrijk u hierbij helpen.

Wilt u een club starten of een werkgroep oprichten? Ook dan staat Stadsdorp Elsrijk voor u klaar met advies, ondersteuning en kunnen we eventueel ruimte bieden in Huis Elsrijk of de Blokhut.

Is er al een club of initiatief, maar zijn de gegevens nog niet compleet? Dan vragen we u om ook onderstaand formulier in te vullen, zodat we de gegevens in ons adressenbestand kunnen aanvullen.

Als u het formulier invult, nemen we daarna contact met u op om uw idee te bespreken. En samen te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

Klik hier voor het aanmeldformulier >>

Aanmelden

Sacha de Ruiter - sacha@stadsdorpelsrijk.nl
Buurtjes

Nabuurschap in De Bergenvaarderstraat

Een goede buur is beter dan een verre vriend.

(Door Margreet Geels)

Vroeger bereikte je een verre vriend slechts per brief of met een telefoontje. Met de huidige communicatiemiddelen is die verre vriend dichtbij gekomen. Maar in geval van nood zijn goede buurtgenoten direct bij de hand.

Samenhang

Je kunt beroep op elkaar doen als het nodig is. Dit vind je terug in dat kleine, korte straatje in Elsrijk met zijn karakteristieke woningen uit het begin van de twintigste eeuw: De Bergenvaarderstraat. De jaarlijkse straat bbq, helaas de laatste twee jaar vanwege de pandemie niet doorgegaan, is een mooi voorbeeld van de samenhang in deze straat. Jong en oud doen met plezier mee, iedereen maakt een gerecht en nieuwe bewoners maken kennis met de anderen.

Nabuurschap

Zonder dat het sociale controle wordt, houden de buren met elkaar een oogje in het zeil.

‘Ik ben een weekje weg, wil jij zorgen dat er geen post uit de brievenbus steekt’?

Een onverwacht ritje naar een EHBO post, het met elkaar bijhouden van een voortuin waar de bewoner zelf niet aan toekomt. Kleine, maar belangrijke dingen, omdat je weet dat je buurtgenoten betrokken zijn bij wat er gebeurt.

Nabuurschap gaat verder dan elkaar alleen maar goeiendag zeggen op straat.

Aanmelden

Sacha de Ruiter - sacha@stadsdorpelsrijk.nl
Buurtjes

Buurtjesproject - Nabuurschap Elsrijk

BUURTJES en het wat en waarom

Wij heten niet voor niets Stadsdorp Elsrijk.

Het dorpse gevoel terugbrengen in Elsrijk is voor ons erg belangrijk.

Mensen leven vaak langs elkaar heen, met het project buurtjes wil het Stadsdorp Elsrijk de sociale cohesie in de wijk bevorderen. Het maakt het leven wat gezelliger. Er is zo veel eenzaamheid.

Kom op bezoek en vertel je verhaal, we kunnen van elkaar leren. Contact met de buurt, digitaal, via een tablet of in een van locaties waar we samen komen, gewoon even laten horen hoe het er in de buurt toe gaat en wat er verbeterd of veranderd kan worden. Hulp vanuit de eigen omgeving door het verbinden van mensen in de buurt, iedereen heeft een talent, laten we de krachten bundelen.

En tegelijk beseffen we dat onze wijk Elsrijk te groot is om elkaar echt allemaal te kennen en te ontmoeten.

Dat elkaar kennen lukt vaak al beter in je eigen ‘buurtje‘.

Daarom wil Stadsdorp Elsrijk graag ook een plek zijn waar de buurtjes terecht kunnen met hun plannen en initiatieven.

Om te beginnen door op onze website pagina’s te maken waar buurtjes zich kunnen uiten en waar zij informatie met hun bewoners kunnen delen.

En zijn heel wat buurtjes in Elsrijk zo weten we.

Waar

Graaf Aelbrechtlaan 138
Amstelveen

Aanmelden

Stadsdorp Elsrijk - info@stadsdorpelsrijk.nl
Zoom